КРИВОРІЗЬКИЙ ПРАВОЗАХИСНИЙ
Вт, 2024-04-30, 02.02
RSS
, Гість
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу






НОВИНИ УГСПЛ











Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека



Головна » Архів матеріалів
6-7 липня 2012 г. в м.Києві (Україна) відбувся Дніпровський Форум громадськості (ДФГ), присвячений щорічному Дню Дніпра і 20-річчю підписання Водної Конвенції ООН.з охорони і використання транскордонних водотоків та міжнародних озер.Форум був організований Всеукраїнською екологічною організацією "МАМА-86″, проектом ПРООН-ГЕФ по Дніпру та Дніпровським басейновим управлінням водних ресурсів за фінансової підримки Європейської Економічної комісії ООН, ГВП-Україна, Проекту ПРООН-ГЕФ по Дніпру.

У Форумі взяли участь представники 38 громадських організацій, науки і водного сектору із 19 міст трьох країн басейну ріки Дніпро. На Форум також були запрошені представники екологічних міністерств Республіки Бєлар ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: Steping | Дата: 2012-08-01 | Коментарі (0)

Звернення представників громадянського суспільства щодо недопустимості підписання мовного законопроекту № 9073 Ківалова-Колесніченка як закону


Голові Верховної Ради України

В. Литвину

 

Президентові України

В. Януковичу

3 липня 2012 р. на сайті Верховної Ради України з’явилося повідомлення про ухвалення закону «Про засади дер ... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: Steping | Дата: 2012-07-20 | Коментарі (2)

Замість вступу

Ще до 5 червня 2012 року я як громадянин України і житель українського міста Кривого Рогу був сильно стурбований намаганнями штучної більшості депутатів Верховної Ради України прийняти Закон України «Про основи мовної політики…». Бо вже тривалий час у Кривому Розі спостерігав, як керівники місцевої влади (міський голова, голови виконкомів районних у місті рад) під час загальноміських і районних заходів виступають із промовами і зверненнями не державною мовою. Тим самим, у супереч Українському законодавству, самі створюють умови для пониження статусу української мови як державної у Кривому Розі. А з прийняттям того закону те штучне пониження статусу мови буде видаватися місцевим керівництвом як вимога до всіх пр ... Читати далі »
Переглядів: 923 | Додав: Steping | Дата: 2012-07-16 | Коментарі (1)

Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 17 євро компенсації за матеріальну шкоду, 30 тис. євро компенсації за моральний збиток і 3,46 тис. євро компенсації на судові витрати 65-річному Сергію Кулішу за жорстоке поводження з ним у міліції.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні сьогодні,

Куліш був заарештований у грудні 2004 року у Харкові співробітниками міліції у штатському за підозрою в шахрайстві та хабарництві.

За його словами, вони вдарили його по голові та у щелепу, а також ногою по нирках, хоча він уже був у наручниках.

Коли вже в автомобілі співробітник міліції одягнув Кулішу на голову чохол і сів зверху, той втратив свідомість.

У ві ... Читати далі »
Переглядів: 552 | Додав: Steping | Дата: 2012-06-21 | Коментарі (0)

Сьогодні о 10 ранку мешканці Кривого Рогу зібралися перед будівлею виконкому Криворізької міської ради на стихійну акцію на захист та підтримку української мови як державної. Стихійною акцію названо тому, що заздалегідь її не планувала жодна з громадських організацій, це була виключно ініціатива громадян України, що проживають в Кривому Розі. Участь взяло близько 20 осіб, але, як би акція планувалас заздалегідь, учасників було б набагато більше.
Присутні зібралися біля фонтанів, які вже вдруге не працюють під час мітингу на захист конституційних прав криворіжців. Після короткого спілкування громадяни вирішили скласти, підписати  і передати листа міському голові Кривог ... Читати далі »
Переглядів: 747 | Додав: Steping | Дата: 2012-06-05 | Коментарі (0)

Шахтерск обсуждает студентку местного педагогического училища Татьяну Коченкову, обратившуюся в прессу с рассказом о том, как администрация учебного заведения заставляет студентов заниматься уборкой мусора в городских парках и на территории, прилегающей к трассе Донецк – Ростов. Откровения студентки неожиданно спровоцировали переполох как в прессе, так и в городской администрации Шахтерска. Привлечение студентов к уличным работам – явление в Украине достаточно распространенное, но еслираньше проблему предпочитали не замечать, то теперь о ней впервые заговорили вслух, как в СМИ, так и в чиновничьих кабинетах.




Переглядів: 1316 | Додав: Steping | Дата: 2012-05-05 | Коментарі (0)

Сьогодні (26/04/2012) перед будівлею Криворізького міськвиконкому розпочав безстрокове голодування учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Валерій Федорович Денісюк.
В ексклюзивному інтерв’ю порталу „Кривий Ріг 2012” Валерій Федорович розповів, що брав участь в ліквідації аварії в 1987 році, є інвалідом I групи (загальне захворювання) та III групи (профзахворювання), до жодної з існуючих ветеранських та чорнобильських організацій не входить. Оголошене ним голодування є сухим, тобто протягом акції він не вживатиме навіть води.

На такий крок його штовхнула політика місцевої влади, яка, як він каже, не виявляє жодної турботи про таких як він, а лише піарить себе. На всі його ... Читати далі »
Переглядів: 776 | Додав: Steping | Дата: 2012-04-27 | Коментарі (0)

Ситуація, показана в фільмі Костянтина Усова "Тюрма №1", стосується не тільки Лук'янівського СІЗО, а й інших подібних закладів.

Про це пише на Gazeta.ua голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

Він також стверджує, що фільм Усова – "це реальні зйомки в Лук'янівці, і далеко не всі жахіття показані".

"Для мене усі оприлюднені факти були відомі й раніше, окрім аналізу грибка на стінах і води, яку вживають ув'язнені", - додав Захаров.

... Читати далі »

Переглядів: 607 | Додав: Steping | Дата: 2012-04-17 | Коментарі (0)

Нижче за даними із сайту Вищої кваліфікаційної комісії суддів України подаємо відомості, що стосуються притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів Дніпропетровської області (скорочено):
На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 5 квітня 2012 року, розглянуто питання щодо притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. За результатами розгляду матеріалів Комісія прийняла рішення застосувати дисциплінарне стягнення у виді догани до 4 суддів. Догану оголошено:
судді Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ЧУМАК Надії Олексіївні.
Також Комісія за результатами розгляду матеріалів прийняла рішення відкрити дисциплінарне провадження щодо шести суддів. Дисциплінарну ... Читати далі »
Переглядів: 756 | Додав: Steping | Дата: 2012-04-13 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 »