КРИВОРІЗЬКИЙ ПРАВОЗАХИСНИЙ
Пт, 2024-04-26, 19.02
RSS
, Гість
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу






НОВИНИ УГСПЛ











Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека



Головна » 2013 » Липень » 14 » Відбувся ознайомчий візит криворізьких партнерів до Польщі (1-3.07.2013)
09.48
Відбувся ознайомчий візит криворізьких партнерів до Польщі (1-3.07.2013)

1-3 липня 2013 відбулась ознайомча поїздка представників Партнерства по річці Саксагань Активізація в Кривому Розі в Малопольське та Сілезію. Це наступний етап польсько-української співпраці, який почався в 2012 році. Дев'ять гостей з України мали можливість побачити польський досвід у створенні екомузеїв, відродженню річки, збереженню та презентації індустріальної спадщини в туристичних цілях.

У перший день учасники зустрілися з творцями Екомузеїв Babiej гір та Lanckorona, вони дізналися, як ці ініціативи були розроблені, відвідали кілька об'єктів, у тому числі зустрілися з представниками Асоціації Babiogórski зеленої лінії, екологічної та культурної асоціації "Бурштиновий шлях" з Lanckorona, ознайомилися із творецем і виробником унікальних шахів для трьох осіб, у міні-цеху bibułkarskich, побачити, як марковані екомузейні ініціативи сприяють спілкуванню з людьми, чиї господарства є частиною Екомузею. Це перший крок до створення подібної мережі людей і місць місцевої спадщини у Кривому Розі.

Другий день був присвячений презентації досвіду Центрального інституту регенерації гірської ділянки річки Слєпьотки у Катовіце. Учасники мали можливість ретельно розглянути послідовні стадії регенерації, переглянути карту, що показує всю долину річки, і плани подальших дій, а також поговорити з мешканцями довколишніх населених пунктів, які взяли участь у семінарі, з активізації плану, на підставі потреб та ідей жителів. Остання частина зустрічі була присвячена розробці необхідних заходів з відродження річки Слєпьотки на наступному відрізку, що також може бути корисним для відродження річки Саксагань у Кривому Розі.

В останній день візиту, учасники мали можливість побачити, як індустріальна спадщина представлена для туризму в Забже. Група відвідала вугільну шахту Гвідо, де на глибині 320 метрів під землею відкрито туристичний маршрут. Оглянули парову лебідку в колишньої шахті Луїза, історичні будівлі колишньої шахти Луї та відвідали вал Maciej, який знаходиться на реконструкції для майбутнього використання туристичною приватною компанією Demex. Учасники могли також побачити візуалізацію плану відкриття 14-кілометрового тунелю для стоку води з довколишніх шахт, по якому туристи зможуть плавати човнами. Кривий Ріг, з його багатою, активно діючою гірничорудною промисловостю також має потенціал для розширення в майбутньому схожих пам'яток. Першим кроком до цього буде створення в рамках проекту Екомузею.

Ми сподіваємося, що цей візит надасть нашим українським партнерам натхнення для розробки аналогічних ініціатив у Кривому Розі. Найближчими з них стануть заходи польсько-української співпраці, що заплановані до кінця 2013 року.

 








 
Переглядів: 647 | Додав: Steping | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: