КРИВОРІЗЬКИЙ ПРАВОЗАХИСНИЙ
Пт, 2024-04-26, 04.15
RSS
, Гість
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу






НОВИНИ УГСПЛ











Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека



Головна » 2012 » Квітень » 27 » Криворізький ліквідатор аварії на ЧАЕС розпочав безстрокову голодовку (+фото)
09.12
Криворізький ліквідатор аварії на ЧАЕС розпочав безстрокову голодовку (+фото)
Сьогодні (26/04/2012) перед будівлею Криворізького міськвиконкому розпочав безстрокове голодування учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Валерій Федорович Денісюк.
В ексклюзивному інтерв’ю порталу „Кривий Ріг 2012” Валерій Федорович розповів, що брав участь в ліквідації аварії в 1987 році, є інвалідом I групи (загальне захворювання) та III групи (профзахворювання), до жодної з існуючих ветеранських та чорнобильських організацій не входить. Оголошене ним голодування є сухим, тобто протягом акції він не вживатиме навіть води.

На такий крок його штовхнула політика місцевої влади, яка, як він каже, не виявляє жодної турботи про таких як він, а лише піарить себе. На всі його прохання про допомогу приходили самі відписки. Валерій Федорович вже 6 разів оголошував голодовку біля будівлі Криворізької міської ради, минулого року 26 квітня він влаштував півтородобову голодовку біля Адміністрації Президента України.

Весь період акції Валерій Федорович планує знаходитися під відкритим небом, оскільки не має ані намету, ані впевненості на те, що йому дозволять той намет встановити.

В перший день голодовки Валерія Федоровича прийшов підтримати його товариш, також інвалід, учасник бойових дій в Афганістані, що представився Володимиром та розповів про проблеми, які має в своєму рідному селі Олександробелівка Софіївського району.

На останок варто зауважити, що днями на сайті Дніпропетровської ОДА з'явилася інформація про збільшення фінансування  медичного обслуговування  постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.



Олекса Казаков

http://kr2012.com

Переглядів: 776 | Додав: Steping | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: