КРИВОРІЗЬКИЙ ПРАВОЗАХИСНИЙ
Чт, 2024-03-28, 15.40
RSS
, Гість
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу






НОВИНИ УГСПЛ











Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека



Головна » 2012 » Листопад » 14 » «Місцеві чиновники цілком офіційно та щомісяця обкрадають людей»
14.39
«Місцеві чиновники цілком офіційно та щомісяця обкрадають людей»
За цими посиланнями в мережі Інтернет - (http://www.kr2012.com/news....p - виставлено матеріал, який зробили журналісти передачі «Агенти впливу» (канал НТН). Він – про нещодавні події, які розгорнулися в Кривому Розі та в Києві. Зрозуміла річ, що ми до уваги наших читачів пропонуємо у короткому викладі журналістів згаданої передачі – про Кривий Ріг.
«Експерти заговорили про цілком офіційне та відкрите обкрадання нас із вами на неймовірні суми Два з половиною мільйона гривень надприбутків – і це тільки в одному, середньому за українськими мірками місті. І якщо в київських судах розглядають сотні подібних справ про привласнення грошей, то в Кривому Розі тисячі людей зобов’язані сплачувати комунальникам за послуги, яких просто немає. Як не стати заручником жеківського свавілля та відстояти свої права, а також - за що ми платимо і що маємо вимагати від комунальників, - матеріал Олексія ЛАХНЕНКА…
«Справжній комунальний скандал у Кривому Розі набирає обертів… Світлана КОСТЬ (одна із героїнь матеріалу – РЕД.): «Нам продовжують приходити квитанції на оплату центрального опалення, яким ми взагалі не користуємось».
«Неймовірно, проте факт: місцеві чиновники цілком офіційно та щомісяця обкрадають людей. … Втім, перевищення собівартості послуг, на яких ЖЕКи. Заробляють мільярди, для мешканців Кривого Рогу – проблема не головна. Людей більше непокоїть те, що з людей вимагають гроші за послуги. Яких взагалі ніхто не надає…»
«…Якість централізованого опалення Світлану КОСТЬ не влаштовувала. Тому, зібравши всі необхідні дозволи та документи, два роки тому жінка встановила в своїй квартирі автономне опалення… Втім, незважаючи на це, Світлані й до сьогодні продовжують нараховувати гроші за послугу, яку вона вже роками не отримує. І жінка – не одна. Неймовірно, проте такі самі платівки штампують майже десятку тисяч криворіжців. Тож за місяць комунальники мають близько п’яти «тіньових» мільйонів гривень…
«Геть комунальну мафію! Депутати! Захистіть конституційні права громадян!». Безвихідь ситуації привела людей під стіни міської ради Кривого Рогу… Усі підходи до мерії закривають своїми тілами десятки правоохоронців. Минає година, а до мітингувальників ніхто з місцевої влади так і не виходить… Та раз влада не хоче йти до народу, до неї прямують «Агенти впливу». У коридорі зустрічаємо не будь-кого, а мера Кривого Рогу Юрія ВІЛКУЛА, який поспіхом через задній двір намагається… Міський голова стверджує, що про проблеми людей вперше чує, а мітинг, який проходить прямо під його вікнами, просто не помітив. Втім, розібратися з цим наразі немає часу: діючий мер від нас банально тікає…» «Агенти впливу» прямують до «Криворіжтепломережі», до комунального підприємства, яке нараховує людям гроші за послуги, яких не надає…
Олександр ЄРіН, головний інженер КПТМ «Криворізька тепломережа»: «У нас в городе самовольно, без всяких документов установлено порядка десяти тысяч автономних отоплений… Есть соответствующие документы Министерства жилищно-комунального хазяйства, которые запрещают сегодня устанавливать автономное отопление…».
«Нас запевняють, мовляв, люди самовільно та незаконно відмовилися від них. Але насправді кілька років тому людям офіційно дозволили встановлювати автономне опалення. Потім чиновники передумали і відмінили своє ж рішення. Втім, у діалозі із секретарем Криворізької міської ради «Агентам впливу» натякнули: ймовірніше за все, деякі посадовці отримували хабарі, рішення на встановлення проводили законним шляхом. От і виходить: рішення і законні, і незаконні одночасно… У «Криворіжтепломережі» ж запевняють: законно чи незаконно люди поставили автономне опалення, їх не дуже турбує; нехай із ними розбирається суд. Вони ж переймаються лише за власні прибутки. Тому мають платити усі без винятку: «предприятие несет те же затраты сегодня… несет затраты по газу, по электроэнергии, по зарплате рабочим и так далее… доходов не получает на эти десять тысяч квартир».
…«Агенти впливу» надсилають офіційні запити до Міністерства житлово-комунального господарства, чи знають вони про ситуацію, яка склалася в Кривому Розі та хто понесе за неї персональну відповідальність? Подібний же лист надсилаємо і до Дніпропетровської обласної державної адміністрації, голова якої, до того ж, - син мера Кривого Рогу».

Промінь Просвіти.




Переглядів: 716 | Додав: Steping | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: