КРИВОРІЗЬКИЙ ПРАВОЗАХИСНИЙ
Пт, 2024-03-29, 15.00
RSS
, Гість
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу






НОВИНИ УГСПЛ











Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека



Головна » 2013 » Жовтень » 19 » Криворізький екомузей отримав назву і логотип.
18.40
Криворізький екомузей отримав назву і логотип.

12 жовтня 2013 року відбулось засідання екомузейної робочої групи з питань остаточного вирішення назви та логотипу Криворізького екомузею. У ньому взяли участь п.п. В.Травінська, В.Страннік, Л.Рибалко, В.Налужний, З.Бережна, П.Лисенко, С.Зінченко, О.Маковій, О.Забояк, були також присутні двоє представників Польського центру культурального (що бажають взяти участь в облаштуванні елементів екомузею із сегменту промислової спадщини).

Засідання проходило в режимі так званого "інтелектуального штурму". В ході обговорення першого питання (назва) за підсумками загальних зборів та інтернетголосування присутні одноголосно зійшлися на думці щодо подальшого оптимізування назви "ЗАЛІЗНА ВАРТА КРИВОРІЖЖЯ". Замість слова "варта" П.Лисенко запропонував вжити слово "оберіг". При подальшому оптимізуванні назви "Залізний оберіг Криворіжжя" товариство зійшлося на більш оптимальному варіанті, - "Криворізький екомузей ОБЕРГ". Пан С.Зінченко цілком погодився, але висловив окрему думку, суть якої полягає в застосуванні "залізного" чинника у назві. Але під час голосування він не був проти, а тільки утримався. Всі інші проголосували за назву "Криворізький екомузей ОБЕРІГ".

Питання створення логотипу екомузею розглядалося теж з урахуванням попередніх пропозицій, що були надані п. С.Зінченком, З.Бережною, І.Михайленко, П.Лисенком, В.Странніком тощо. Вихідними чинниками група визначила слово "оберіг" і тритичність (як трисегментарнісь екомузею, трисекторальність Партнарства ВідріС). За пропозицією п. В.Странніка логотип отримав вигляд спиралевидного руху по колу, а при подальшому опрацюванні всі зійшлися на варіанті, що надається у зображенні.


Логотип Криворізького екомузею «ОБЕРІГ» є однокольоровим, - зеленого кольору. Він містить основний елемент (так званий символ «трискель»), який у вигляді трьох крапель, що зображені у русі по годинниковій стрілці (по колу вправо) з відповідним написом (теж по колу), - у верхній частині слово «ОБЕРІГ», а у нижній – «КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКОМУЗЕЙ».

Зелений колір (стандартний) у логотипі символізує природу, життя. Його стихії — вода і повітря, без яких не буває зеленого світу і зеленого кольору... Також у випадку криворізького екомузею, зелений колір є спадковим від Партнерства Відродження річки Саксагань (ВідріС). 

Краплі символізують злиття річок Саксагані з Інгульцем у їхньому вічному прагненні до життя і руху. 

Тритичність символізує:
- минуле, сучасне і майбутнє у постійній взаємодії і взаємопідсиленні;
- рівновага, найбільш стійка система, що має три сегменти;
- три сегменти екомузею (природничий, промисловий, культурологічний, що існують у взаємодії і поєднанні ;
- спадковість від трисекторального Партнерства «ВідріС»…

Коло з давніх давен було символом Сонця, нескінченності та циклічності в природі та Всесвіті: зміни дня і ночі, життя та смерті, руйнації та створення.

Загальний вигляд нагадує контури русел річок Саксагані та Інгульця у місці їхнього злиття, колесо з устаткування на виробництві (наприклад, парової машини або вагонетки...).


Аніматор Криворізького екомузею ОБЕРІГ
Петро ЛИСЕНКО.

http://www.vidrispartner.org.ua
Переглядів: 1005 | Додав: politurka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: